Vegetarisk futomaki med spirer og asparges

Kombiner gjerne flere typer spirer her for å løfte smakene med agurk og asparges. Ikke minst tilfører noen purreløkspirer en behagelig og rund løksmak.
1-2 porsjoner
4 noriblader
4 blansjerte grønne asparges
4 agurkstaver
1 pose valgfrie spirer
Sushiris, kokt etter anvisning fra pakken
Ingefær
Soyasaus
Wasabi
Kok sushiris som angitt på pakken.
Følg anvisningene for 2 porsjoner.
Det samme gjelder for noribladene.
De har som regel en god forklaring på pakken hvordan de best tilberedes.
Bruk sushimatter til å rulle futomakiene.
Legg matten på et bord, legg noriblad på matten, fordel ris, asparges, agurkstaver og spirer og rull det så sammen.
Prøv å få det ganske stramt. Er det for løst rullet sammen, vil det gå i oppløsning når du skjærer det i biter.
Skjær rullen i 6 biter og server med klassisk sushi-tilbehør som syltet ingefær, soyasaus og wasabi.
Kilde: FEELGOOD magasin nr.2, 2017
Foto: Matias Armand Jordal