Sashimi av kamskjell med ertespirepuré og friterte alfalfaspirer

Kamskjell har en sødme som komplementeres passer perfekt sammen med de grønne smakstonene fra ertespirepuré, og får her også deilig crunch og fedme fra friterte spirer.
2 porsjoner
8 store kamskjell
1 pose ertespirer
1 klype syltet sushi-ingefær
3-4 ss extra virgin olivenolje
1 pose alfalfaspirer
Litt finrevet lime eller sitronskall
Bruk stavmikser og kjør ertespirene til en puré sammen med olivenolje og syltet ingefær.
Skjær kamskjellene i skiver.
Varm opp frityrolje til 190°C i en tykkbunnet gryte.
Friter alfalfaspirene raskt i små omganger.
De trenger bare noen sekunder til minuttet.
Ta dem ut med hullsleiv og legg på kjøkkenpapir så de får rent av.
Anrett kamskjellskivene på toppen av de sprø spirene og fordel ertespirepuréen. Litt finrevnet limeskall over er godt, og det samme er blomkarse og laks- eller ørretrogn. Det er også vakkert!
Kilde: FEELGOOD magasin nr.2, 2017
Foto: Matias Armand Jordal