• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2018 av Spirehagen AS

 

Vanemveien 19

1599 Moss

post@spirehagen.no

Tlf: +4748885510

Nigiri med marinerte spirer

Den syltede ingefæren som serveres til sushi er elsket av mange, og hatet av noen som synes den blir for kraftig. Et alternativ er å servere nigiri med spirer som marineres i enten sushieddikk, ponzu eller til og med bare i litt av laken fra syltet ingefær. Da får du et mildere supplement, og dessuten et sunt og lekkert crunch i tilbehøret.

4 skiver uer

4 skiver fjellørret

4 skiver marinert makrell

4 skiver kveite

sushiris

1 pakke brokkolispirer eller kløverspirer (eller en blanding av flere)

Kok sushiris som angitt på pakken.

Fukt hendene lett. Ta litt ris i hånden og klem forsiktig sammen en ball på 12-15 gram.

Form ballen til en avlang form der fiskeskiven kan legges.

Ikke lag for store biter. Man skal kunne ta hele biten i én munnfull og fremdeles kunne puste.

 

Bland spirene lett med et par teskjeer sushieddik, ponzu eller bare lake fra syltet ingefær.

 

Server gjerne med wasabi, soyasaus og de marinerte spirene.

Kilde: FEELGOOD magasin nr.2, 2017

Foto: Matias Armand Jordal