Nigiri med marinerte spirer

Den syltede ingefæren som serveres til sushi er elsket av mange, og hatet av noen som synes den blir for kraftig. Et alternativ er å servere nigiri med spirer som marineres i enten sushieddikk, ponzu eller til og med bare i litt av laken fra syltet ingefær. Da får du et mildere supplement, og dessuten et sunt og lekkert crunch i tilbehøret.
4 skiver uer
4 skiver fjellørret
4 skiver marinert makrell
4 skiver kveite
sushiris
1 pakke brokkolispirer eller kløverspirer (eller en blanding av flere)
Kok sushiris som angitt på pakken.
Fukt hendene lett. Ta litt ris i hånden og klem forsiktig sammen en ball på 12-15 gram.
Form ballen til en avlang form der fiskeskiven kan legges.
Ikke lag for store biter. Man skal kunne ta hele biten i én munnfull og fremdeles kunne puste.
Bland spirene lett med et par teskjeer sushieddik, ponzu eller bare lake fra syltet ingefær.
Server gjerne med wasabi, soyasaus og de marinerte spirene.
Kilde: FEELGOOD magasin nr.2, 2017
Foto: Matias Armand Jordal