• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2018 av Spirehagen AS

 

Vanemveien 19

1599 Moss

post@spirehagen.no

Tlf: +4748885510

Økologiske   BØNNESPIRER

Beskrivelse

Mungbønnespirer er en art i erteblomstfamilien som opprinnelig kommer fra India. Den dyrkes hovedsakelig for sine spiselige frø, men i det asiatiske kjøkken er spirene svært vanlige å bruke i matlagingen. Spirene kan anvendes i alt fra salater, varmretter og woker, men må da tilsettes rett før servering slik at de beholder sin faste og sprø konsistens. 

Smak

Mungbønnespirer har en søtaktig smak og kan minne om sukkererter.

Sesong

Vi sår og høster spirene i fabrikken hele året.

Oppbevaring

Spirene må oppbevares i lukket emballasje i kjøleskap mellom 0-4°C. Holdbar i opptil 14 dager.

Ernæring

Mungbønnespirer er rik på blant annet Vitamin K, som bidrar til normal blodlevring, og Folat som spiller en rolle i celledelingsprosessen. 

Næringsinnhold per 100 g

Energi kJ

Energi kcal

Fett

Karbohydrater

Herav sukkerarter

Kostfiber

Protein

Salt

Vitamin K

Folat

Vitamin C

*Andel av referanseverdi

Kilde: Matvaretabellen 2014

173 kJ

41 kcal

0,2 g

5,9 g

4,1 g

1,8 g

3 g

0 g

33 mcg (44%*)

61 mcg (30%*)

16 mg (16%*)