Økologiske BØNNESPIRER

Beskrivelse
Mungbønnespirer er en art i erteblomstfamilien som opprinnelig kommer fra India. Den dyrkes hovedsakelig for sine spiselige frø, men i det asiatiske kjøkken er spirene svært vanlige å bruke i matlagingen. Spirene kan anvendes i alt fra salater, varmretter og woker, men må da tilsettes rett før servering slik at de beholder sin faste og sprø konsistens.
Smak
Mungbønnespirer har en søtaktig smak og kan minne om sukkererter.
Sesong
Vi sår og høster spirene i fabrikken hele året.
Oppbevaring
Spirene må oppbevares i lukket emballasje i kjøleskap mellom 0-4°C. Holdbar i opptil 14 dager.
Ernæring
Mungbønnespirer er rik på blant annet Vitamin K, som bidrar til normal blodlevring, og Folat som spiller en rolle i celledelingsprosessen.
Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ
Energi kcal
Fett
Karbohydrater
Herav sukkerarter
Kostfiber
Protein
Salt
Vitamin K
Folat
Vitamin C
*Andel av referanseverdi
Kilde: Matvaretabellen 2014
173 kJ
41 kcal
0,2 g
5,9 g
4,1 g
1,8 g
3 g
0 g
33 mcg (44%*)
61 mcg (30%*)
16 mg (16%*)